Novosti

ENEL PS NA INFOFEST IZLOŽBI

17. 07. 2018

Kompanija ENEL PS je, već više od dvije decenije, vodeći ponuđač vrhunski dizajniranih, savremeno projektovanih i pažljivo realizovanih data-centara.

Na jubilarnom Infofestu, ENEL PS će se predstaviti na svom izložbenom punktu u hotelu Avala, u okviru Infofest-izložbe.

ROK ZA PRIJAVU KOMPANIJSKOG UČEŠĆA PRI KRAJU

17. 07. 2018

Prvi selekcioni krug za kompanijski nastup u zvaničnom programu 25. Festivala informatičkih dostignuća ističe 20. jula.

Broj raspoloživih mjesta na Infofest izložbi, kao i prezentacionih slotova u ex-catedra programu je ograničen, pa Organizator sugeriše firmama koje su dobile poziv da imaju u vidu pomenuti istek roka.

S&T U PREZENTACIONOM PROGRAMU

17. 07. 2018

Sa 2.200 zaposlenih u više od 20 država (prvenstveno) Centralne i Istočne Evrope, S&T predstavlja jednu od vodećih kompanija u oblasti IT rješenja i servisa u ovom regionu. S&T je tradicionalni učesnik Festivala informatičkih dostignuća. Tako će, i ove godine, učesnici Infofesta imati priliku da čuju zanimljivu i ubjedljivu prezentaciju stručnjaka ove kompanije.

OSA PONOVO NA INFOFESTU

17. 07. 2018

Od svog osnivanja 1989. godine, kompanija OSA računarski inženjering je orijentisana na softverska rješenja za upravljanje dokumentima, GIS rješenja, primjenu CAD tehnologije, kao i na najsavremeniju tehnologiju štampe tehničke i poslovne dokumentacije.

OSA spada među subjekte koji su, prvih godina Infofesta, u program Festivala donosile informacije o ključnim tehnološkim inovacijama. Zato raduje obnavljanje zvaničnog učešća ove firme, posebno zbog ovogodišnjeg jubileja Infofesta.

NA INFOFESTU O BLOCKCHAIN FENOMENU

17. 07. 2018

Poseban panel na ovogodišnjem Infofestu biće posvećen temi „Blokchain i budućnost tehnologija“.

Za uvodničare ove zanimljive i krajnje aktuelne sesije, Organizator Festivala je pozvao nekoliko eminentnih i dokazanih eksperata u domenu primjene blockchain tehnologije (Shaun Kahn, Ivan Bjelajac, Marko Kovačević).

ČIKOM I INFOFEST – VRŠNJACI

17. 07. 2018

Kompanija Čikom informatički inženjering iz Podgorice je jedna od rijetkih IT kompanija čiji je razvoj i tržišni uzlet tekao paralelno sa cijelim periodom postojanja Infofesta.

Ove godine, Čikom proslavlja 25-tu godišnjicu postojanja, što se poklapa sa jubilejom budvanskog informatičkog festivala. Nema sumnje da će „vršnjaci“ ove godine dostojno obilježiti svoje četvrtvjekovno zajedništvo.

FORTINET I RDC – PRVE PRIJAVLJENE FIRME UČESNICE

28. 06. 2018

Renomirana kompanija Fortinet dostavila je prijavu za učešće na 25. Infofestu. Fortinet će učestvovati u prezentacionom dijelu programa. Po tradiciji, odmah po prijemu poziva, prijavu je dostavio i Radio difuzni centar Crne Gore.

UPUĆENI POZIVI ZA KOMPANIJSKO UČEŠĆE

28. 06. 2018

Saglasno odluci stručnih organa Infofesta, Organizator je distribuirao Pozive za kompanijsko učešće u zvaničnom programu jubilarnog Festivala. Rok za prijavljivanje je 20. jul. Renomirani internacionalni vendori kao i vodeće ICT firme našeg regiona nastupaće u prezentacionim i diskusionim programima, kao i na Infofest izložbi.

U TOKU JE DOSTAVA AUTORSKIH RADOVA

28. 06. 2018

U programu jubilarnog Infofest 2018 je i regionalna naučno-stručna konferencija „ICT Pulse 2018“ na kojoj će biti predstavljeni najbolji autorski radovi odabrani po Javnom pozivu organizatora, objavljenom na ovom sajtu. Odabrani radovi se publikuju u festivalskom Katalogu, prezentiraju u zvaničnom programu i nominuju za nagrade Infofesta. Radovi se primaju do 1. avgusta, a nakon toga započinje proces recenzije od strane Programskog odbora.

I OVE GODINE „REGULATORNA“ KONFERENCIJA

28. 06. 2018

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost Crne Gore (EKIP), u saradnji sa Međunarodnom telekomunikacionom unijom (ITU), i ove godine organizuje, 16. po redu, Međunarodnu konferenciju o regulatornoj djelatnosti u oblasti elektronskih komunikacija. Ova Konferencija, koja predstavlja specijalni Infofest program, održaće se 1. i 2. oktobra u Kongresnoj sali „Avale“.

POŠTA CRNE GORE NOSILAC SAVJETOVANJA POŠTANSKIH UPRAVA REGIONA

28. 06. 2018

Pošta Crne Gore će pozvati predstavnike svih poštanskih uprava regiona na 8. tematsko savjetovanje „Digitalna teritorija pošte“ koje će biti poseban Infofest program, 4. i 5. oktobra. Savjetovanje je dobra prilika za razmatranje novih modela primjene ICT u poštanskom poslovanju i uvođenja novih, prvenstveno elektronskih servisa u ponudu pošte.

POZIV AUTORIMA

15. 06. 2018

Jedan od posebnih programa 25-tog Infofesta biće i tradicionalna regionalna naučno-stručna konferencija „ICT Pulse“. Pored izlagača po pozivu, Programski odbor Festivala će, za program Konferencije, odabrati najbolje radove primljene po Javnom pozivu koji je objavljen OVDE.
Odabrani radovi se objavljuju u Katalogu Festivala i nominuju za festivalske nagrade.

Rok za dostavljanje radova, saglasno objavljenom uputstvu, je 1. avgust 2018. godine.

JUBILARNI INFOFEST – U AVALI

13. 06. 2018

Festival informatičkih dostignuća i kompanija Beppler&Jacobson postigli su dogovor po kome će se jubilarni 25. Infofest 2018 održati u budvanskom hotelu Avala Resort & Villas, u periodu od 30. septembra do 6. oktobra.

Osim „Avale“, Organizatori Infofesta su obezbijedili smještajne kontigente za učesnike i u hotelima „Mogren“, „Slovenska Plaža“, „Butua“ i „Majestic“

INFOFEST 2017- NAGRADE I PRIZNANJA

12. 06. 2017

Na Zajedničkoj sjednici Upravnog i Programskog odbora 24. Festivala informatičkih dostignuća INFOFEST 2017, održanoj u Budvi 29.09.2017. godine na predlog Programskog odbora, Upravni odbor je donio i odluku o nagradama i priznanjima.